Община Лъки

Община Лъки

a- a a+

 Държавно ловно стопанство „КОРМИСОШ” заема част от силно пресечения  Преспенския дял на Западни Родопи, на границата между Пловдивска и Смолянска област, с обща площ 41 930 хектара. Това е най-голямата дивечовъдна станция в България.

Много голям е дела на първичните гори на тази територия. Изключително богато е биоразнообразието с редки ендемични видове в региона .
Животинският свят, заради който основно се посещава резервата, е много богат. В естествени условия се срещат кафявата мечка, глиган, дива коза, муфлон, благороден елен, елен лопатар, сърна, и други. Срещат се и много птици, из между които и гнездене на глухар.
Стопанството разполага с три ловни дома, категория ловна резиденция с общо 15 стаи. Изградени са 12 ловни хижи и кантони, намиращи се из цялата територия, които се използват за изходни точки за ловуване и охрана. За улеснение на туристите, които могат да си го позволят, има хеликоптерна площадка. Като съпътстващи програми се предлагат риболов, конен и екотуризъм, фотолов, екскурзии до исторически места, природни забележителности.
Отстои на 210 км. от летище София и 70 км. от летище Пловдив.
 
 
 
Телефон за контакти: 03052/ 21 96